Λογότυπο Eταιρίας [302xX]

 

 

Τα κουφώματα pvc, που είναι γνωστά και ως πλαστικά κουφώματα ή πιο σωστά συνθετικά κουφώματα, είναι τα κουφώματα που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη χώρα μας, παρόλο που σίγουρα ακόμα πρωτοπόρα είναι τα κουφώματα αλουμινίου. Ο κύριος λόγος είναι οικονομικός, καθώς τα κουφώματα pvc μπορούν να είναι περίπου 20% πιο οικονομικά σε σχέση με τα κουφώματα αλουμινίου, ενώ παράλληλα δεν υπολείπονται στα περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Εκτός αυτού έχουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ότι τα κουφώματα pvc βοηθούν και στη θερμομόνωση του σπιτιού σας. Αυτό συμβαίνει διότι το πλαστικό ως γνωστόν είναι κακός αγωγός της θερμότητας, συγκριτικά και με τα κουφώματα αλουμινίου που δεν έχουν καθόλου θερμομονωτικές ιδιότητες.

Ας δούμε όμως πρώτα τι είναι το pvc και τα πιο βασικά χαρακτηριστικά για τα κουφώματα pvc. Το PVC είναι η ονομασία για το πολιβινιλοχλωρίδιο, που σε αντίθεση με τα περισσότερα πλαστικά, αποτελείται μόνο κατά 43% από πετρέλαιο, ενώ το υπόλοιπο 57% είναι το κοινό μαγειρικό άλας. Το PVC είναι μία εντελώς νέα σύνθεση η οποία έχει αντιγραφεί από την φύση και είναι εξελιγμένο από το απλό πλαστικό που παρασκευάζεται από το καουτσούκ.

Πιο κάτω λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχουν τα κουφώματα pvc, για να σας βοηθήσουμε να ενημερωθείτε σχετικά με τα κουφώματα γενικότερα. Σας συνιστούμε όμως να ενημερωθείτε και για τα υπόλοιπα είδη κουφωμάτων και  πατώντας στα link μέσα στην παρένθεση. Βεβαίως σίγουρα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν τα "τέλεια" κουφώματα που είναι σε κάθε περίπτωση τα καλύτερα, αλλά τα κατάλληλα κουφώματα για την δική σας συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης καλό είναι να δείτε και τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή των κουφωμάτων, όπως για παράδειγμα τα ενεργειακά τζάμια, τα φύλλα, τον τύπο του κουφώματος και άλλα. Πατήστε στο  για να τα δείτε όλα μαζεμένα συνοπτικά και εκεί θα βρείτε και περισσότερες λεπτομέρειες για όποιο άλλο χαρακτηριστικό σας ενδιαφέρει.

Από την άλλη βέβαια αν έχετε ήδη καταλήξει σε γενικές γραμμές στα κουφώματα που θέλετε να τοποθετήσετε στο σπίτι σας, είτε είναι κουφώματα pvc είτε κουφώματα αλουμινίου, σας προτείνουμε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor αφιερώνοντας λιγότερα από 5 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε την πιο άμεση, εύκολη και πλήρη έρευνα αγοράς, ώστε να καταλήξετε στο συνεργείο που τελικά θα αναλάβει να σας τοποθετήσει τα κουφώματα. Για να κάνετε την καταχώρησή σας για τα κουφώματα, απλά πατήστε στο παρακάτω κουμπί και αφού καταχωρήσετε το έργο σας θα λάβετε προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία.

 

 

 

Banner
Banner
Banner